Parohia Precupetii Vechi

Asezamantul Social

"Acoperamantul Maicii Domnului"

 MENU PRINCIPAL

 MENU ASEZAMANT

   

prima pagina
Biserica Tuturor Sfintilor

scurt istoric

proiecte

foto

harta

calendar

contact

legaturi ortodoxe

harta sitului


ACATISTUL SFANTULUI ACOPERAMANT AL MAICII DOMNULUI

 

 

CENTRUL DE INGRIJIRE SI ASISTENTA

NOUL CORP

PARACLISUL ASEZAMANTULUI SOCIAL

CANTINA (TRAPEZA)

HRANA LA DOMICILIU

CABINET MEDICAL

Proiectul Asezamantului Social - "Acoperamantul Maicii Domnului" a inceput in anul 2000, ca o initiativa a parohiei "Precupetii Vechi" si este situat in curtea Bisericii Tuturor Sfintilor din Bucuresti. La acest proiect au contribuit numerosi parteneri, sponsori si donatori, care s-au implicat cu dragoste in aceasta lucrare pentru ajutorarea semenilor. Rugaciunile noastre sa-i insoteasca pe calea desavarsirii in Hristos. Pe cei care doresc sa-i cunoasca ii invitam sa viziteze pagina special dedicata lor apasand AICI sau pe butonul "DONATORI" in registrul din stanga (menu Asezamant).

ARGUMENT

Pe o perioada de aproape 50 de ani de regim comunist Bisericii Ortodoxe Romane nu I s-a permis de catre autoritati sa desfasoare activitati de binefacere.

Evenimentele din 1989 au schimbat complet situatia din Romania si Biserica Ortodoxa Romana are din nou libertatea sa joace un rol important in viata sociala a poporului.

Sub indrumarea si cu binecuvantarea Prea Fericirii Sale Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, s-au intreprins pasi importanti atat de catre cler, cat si de catre credinciosi pentru a face fata noilor solicitari.

Parintele Paroh Tudor Gheorghe - coordonatorul  lucrarilor, aici in fata intrarii din curtea interioara a Asezamantului (dec. 2004).

Obiectivul de a-si gasi noul rol in societate si potentialul misionar in Bucuresti este foarte important pentru viata spirituala a Bisericii Ortodoxe, deoarece indeplineste asteptarile persoanelor in nevoie, care au mare incredere in Biserica Ortodoxa, fiind convinsi ca cel in suferinta, ca cel mai mic reprezentant al Mantuitorului Iisus Hristos, va primi ajutor.

Bucuresti este capitala Romaniei. In conformitate cu statisticile oficiale populatia Bucurestiului este de 2,8 milioane locuitori, neoficial numarul locuitorilor este mai mare, estimarile se ridica la aproape 4 milioane.Statisticile estimeaza numarul batranilor la 550.000. 70% din acestia sunt saraci, fara adapost sau bolnavi.

In general persoanele in varsta sunt intr-o situatie deosebit de proasta, ele sunt in special dezavantajate deoarece, in conditiile legilor regimului communist, ele nu puteau sa-si pregateasca batranetea din timpul tineretii si acum sunt obligate sa traiasca numai cu pensia de stat. Aceasta pensie este foarte mica (in medie 30-40 /luna) si acopera cu dificultate numai nevoile de baza ale unei fiinte umane. Din pacate exista multi batrani care incearca sa supravietuiasca si cu un venit chiar mai mic.

Romania este o tara saraca si serviciile de protectie sociala nu pot face fata nevoilor mari ale tuturor categoriilor de persoane defavorizate, tineri si batrani. Aceste persoane au nevoie cu disperare de ajutorul comunitatii deoarece autoritatile centrale, precum si cele locale, nu au practic mijloacele necesare pentru a rezolva singure aceasta problema. In Bucuresti sunt cateva centre pentru batrani administrate de autoritatile de stat, dar capacitatea lor este total insuficienta in comparatie cu numarul mare de batrani care au nevoie de ajutor.

Avand credinta in unitatea crestina, majoritatea credinciosilor este de parere ca Biserica este cel mai potrivit loc unde oamenii se pot ajuta reciproc si de aceea ei ajuta si cred in proiecte umanitare dezvoltate sub autoritatea Bisericii.

Asezamantul Social "Acoperamantul Maicii Domnului" initiat de parohia "Precupetii Vechi" este unul din aceste proiecte.

[image]
SUS LA INCEPUTUL PAGINII

 SPRIJIN

Proiectul este sprijinit de Biserica Ortodoxa Romana, care ne-a incurajat prin scrisoarea semnata de P.S. Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei - Arhiepiscopia Bucurestilor , coordonatorul activitatilor social - filantropice din arhidioceza noastra.

Spijinul D-voastra moral, prin rugaciune si, unde se poate , ajutor financiar va fi primit cu recunostinta si consideratie.

Al D-voastra in Hristos

Parintele Gheorghe Tudor
Preot paroh

Ca un bun exemplu de unitate crestina si ajutor din partea unor crestini cu bunavointa mentionam si apreciem ce s-a facut pana in prezent de catre anglicanii din Romania prin Biserica Reinvierii in privinta unui ajutor spiritual, financiar si prin rugaciuni. Capelanul Anglican Rev. James Ramsay ne-a ajutat sa dezvoltam proiectul, ne-a adus de cateva ori ajutoare care au fost distribuite batranilor nevoiasi si ne-am rugat impreuna pentru a putea face mai mult pentru cei care sufera. Vizitele Rev. James Ramsay la biserica noastra precum si vizitele noastre la Biserica Anglicana din Bucuresti au fost ocazii bune pentru a cunoaste mai multe despre viata spirituala a parohiilor noastre, intarind relatiile ecumenice ale bisericilor noastre.