Parohia Precupetii Vechi

Asezamantul Social

"Acoperamantul Maicii Domnului"

 MENU PRINCIPAL

CANTINA - TRAPEZA

[image]    [image]

PREZENTARE | ARGUMENT | BENEFICIARII | OBIECTIVE | PARTENERI | VOLUNTARIAT |  IMPACT

 MENU ASEZAMANT

   

prima pagina
Biserica Tuturor Sfintilor

scurt istoric

proiecte

foto

harta

calendar

contact

legaturi ortodoxe

harta sitului


 

 

 

inapoi la prima pagina


CENTRUL DE INGRIJIRE SI ASISTENTA

PARACLISUL ASEZAMANTULUI SOCIAL

CABINET MEDICAL

PREZENTARE

Asezamantul Social are o cantina aflata in curtea bisericii, intr-o cladire utilata corespunzator, destinata si altor activitati sociale si de caritate.

Cantina sociala cu capacitate de 50 de locuri ofera de cinci ori pe saptamana hrana calda unui numar de 100 de persoane provenite din diverse categorii sociale defavorizate. Dintre cele 100 de persoane, 30 primesc hrana la domiciliu din cauza imobilizarii la pat. Beneficiarii sunt inclusi in program in urma unei anchete sociale efectuate la locuinta asistatului de catre preotul paroh, persoane din comitetul parohial si asistentul social de sector. Cantina sociala este dotata cu toate utilitatile necesare desfasurarii unui asemenea proiect.

SUS LA INCEPUTUL PAGINII

ARGUMENT

Inca din perioada primelor secole crestine misiunea Bisericii a fost aceea de a veni in intampinarea categoriilor sociale defavorizate. Plecand de la aceasta realitate, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, prin Hotararea de pe Temei nr. 3336 din 1997, dispune elaborarea de strategii de implicare in problematica sociala la nivel de eparhii, protoierii si parohii, conform structurii administrative a Bisericii noastre.

Astazi societatea noastra se afla intr-o continua transformare, proces din cauza caruia multe persoane nu reusesc sa faca fata cerintelor de adaptare si reorientare impuse in mod constant de societate. in aceeasi ordine de idei, numarul foarte scazut de fabrici si industrii, insuficient in a acoperi oferta de forta de munca din zonele rurale si urbane, a facut ca un numar foarte mare de persoane si familii sa ajunga intr-o pronuntata stare de risc social, generata de cele mai multe ori de saracie.

Aceasta stare de lucruri atrage dupa sine urmari dezastruoase pentru mediul familial: copii si batrani neglijati, familii care nu-si mai pot satisface unele dintre nevoile primare cum ar fi: nevoia de hrana, de imbracaminte, de intretinere s.a.

In sens strict, in ceea ce priveste derularea unor activitati sociale la parohia "Precupetii Vechi", un punct nevralgic, care face si mai imperioasa necesitatea unor servicii de sprijinire a familiilor cu un grad ridicat de risc social, este acela ca in aria geografica a acestei parohii, aflata relativ in centrul Capitalei, traieste o populatie cu mari probleme in sfera vietii sociale.

SUS LA INCEPUTUL PAGINII

BENEFICIARII

100 de persoane provenite din familii ale caror venituri sunt insuficiente sau inexistente, indiferent de categoria de varsta, din cuprinsul parohiei "Precupetii Vechi" vor fi incluse in program in urma recomandarii asistentului social de sector, pe seama anchetei sociale pe care o va efectua la locuinta asistatului.

Selectarea se face pe baza de ancheta sociala a beneficiarilor cantinei sociale si altor programe care se vor derula aici. Anchetele sociale se revizuiesc periodic sau de cate ori este nevoie.

SUS LA INCEPUTUL PAGINII

OBIECTIVE

l. Oferirea, prin acordarea unei mese calde de cinci ori pe saptamana, a unui suport material care sa permita efectuarea de cheltuieli, din totalul venitului lunar, in alte directii (chirie, intretinere, imbracaminte, utilitati s.a.).

2. Sporirea gradului de obtinere a mijloacelor necesare sustinerii existentei prin oferirea unei mese calde zilnic.

3. Oferirea unei mese complete, bogata in agenti nutritivi, asa cum aceste persoane nu isi permit sa procure in mod curent, din cauza gradului ridicat de saracie.

4. Oferirea unui suport moral acestor persoane, menit sa le intareasca convingerea ca societatea nu este nepasatoare la problemele cu care se confrunta acestia.

5. Acordarea de asistenta spirituala si sociala beneficiarilor pe toata perioada derularii proiectului.

6. Sporirea gradului de implicare sociala a Bisericii, la nivel local, prin implementarea unor proiecte de sustinere a politicilor sociale.

SUS LA INCEPUTUL PAGINII

PARTENERI

- Dl. Mihai Herascu, care afost primul in a-si oferi ajutorul in dezvoltarea acestui proiect.

- Credinciosi apropiati ai bisericii care dispun de putere financiara, care doresc sa ramana anonimi

- Sectorul Social si de Caritate al Arhiepiscopiei Bucurestilor care, prin asistentii sociali repartizati la nivelul protoieriilor, va acorda asistenta de specialitate si va efectua anchete sociale pentru identificarea si intocmirea listelor cu persoanele care pot deveni beneficiari ai acestui proiect.

- Primaria sector 2 - primar Nicolae Ontanu
- Directia Sociala a Primariei sector 2

- Asociatia Internationala  a Femeilor

- Biserica Invierii - Anglicana, Parintele James Ramsay

SUS LA INCEPUTUL PAGINII

VOLUNTARIAT

- un asistent social va efectua anchete sociale la domiciliul beneficiarilor si va acorda consiliere sociala de specialitate;

- un preot care sa acorde consiliere spirituala.

SUS LA INCEPUTUL PAGINII

IMPACT

- suplimentarea hranei;

- reducerea eforturilor pentru plata costurilor de intretinere prin preluarea unei parti din cheltuielile de zi cu zi;

- prevenirea colapsului financiar al familiilor sau persoanelor nevoiase implicate in proiect;

- reducerea numarului de cazuri de destabilizare si dezorganizare familiala.

[image]

SUS LA INCEPUTUL PAGINII

BUCATARIA CANTINEI

Bucataria a fost amenajata intr-un spatiu special destinat si dotata conform standartelor in vigoare.

Obiectiv realizat integral din donatii.

Aragaz si chiuveta dubla inox

Frigider de mare capacitate

Lada frigorifica

Al doilea frigider cu congelator