Parohia Precupetii Vechi

Biserica Tuturor Sfintilor

prima pagina

scurt istoric

proiecte

asezamant social

foto 1

foto 2

harta

calendar

desprecalendar

presa

contact

legaturi ortodoxe

harta sitului

 

 

SLUJBA ARHIEREASCA A PREA SFINTITULUI SEBASTIAN ILFOVEANUL IN BISERICA TUTUROR SFINTILOR SI VIZITAREA ASEZAMANTULUI SOCIAL "ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI"

 
 
 

26 DECEMBRIE 2005

A doua zi de Craciun credinciosii din biserica noastra a avut bucuria de a participa la Sfanta Liturghie oficiata de Prea Sfintitul Sebastian, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, aflat din nou in vizita in parohia Precupetii Vechi.

Ca de obicei, vizita unui Episcop a constituit un eveniment binecuvantat si asteptat cu emotie. Dupa ce a fost intampinat cu dragoste de parintele paroh Tudor Gheorghe si parintele Popescu Lucian, cinstitul oaspete a primit in dar buchete de flori oferite de reprezentantele Comitetului de femei, iar apoi a oficiat Sfanta Liturghie, ajutat de doi diaconi, iar din strana au dat raspunsul un cor de seminaristi. Enoriasii prezenti au participat cu evlavie la slujba arhiereasca frumoasa si impresionanta in acelasi timp. A impresionat de asemenea cuvantul Prea Sfintiei Sale, rostit in cadrul predicii, o puternica pledoarie pentru apararea caracterului sacru al sarbatorii Nasterii Domnului, prea adesea transformata in  prilej de imbuibare. Dupa incheierea slujbei toti au tinut sa-l conduca pe inaltul ierarh pentru a primi binecuvantare.

In continuare Prea Sfintitul Sebastian a vizitat batranii aflati in asezamantul social, pe care i-a binecuvantat, iar parintii diaconi au impartit pastorale si calendare pentru anul 2006.

In incheiere Prea Sfintia Sa a onorat o agapa frateasca, pe care parintele paroh Tudor Gheorghe a oferit-o in cinstea sa in trapeza Asezamantului Social.


Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor: Prea Sfintitul SEBASTIAN ILFOVEANUL

Data si locul nasterii: 5.11.1966, Moreni, Dambovita;

Studii:1988-1992: Facultatea de Teologie din Bucuresti; 1992-1997: Doctor in Teologie al Facultatii de Teologie din Tesalonic;

La 25.03.2001 ales ca Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

 

 INAPOI LA PRIMA PAGINA