PROIECT "TOIAGUL INFRUNZIT"

 

1.6 Obiective
 
Obiective generale:
 
Reabilitarea aspectului moral, al respectului pentru persoana in varsta - respinsa astazi de o societate in criza de valori.
Reducerea numarului de persoane fara adapost, avand in vedere ca rezistenta fizica, la aceasta categorie de varsta, este aproape nula.
Ameliorarea conditiilor de trai si marirea sperantei de viata a persoanelor varstnice care vor beneficia de serviciile oferite in cadrul Asezamantului Social-Filantropic "Acoperamantul Maicii Domnului".
Accesul persoanelor varstnice la serviciile sociale si religioase, precum si facilitarea accesului catre servicii de sanatate.
Combaterea fenomenelor sociale negative caraterizate prin excluziune, discriminarea pe criterii de varsta, abandonarea sau neglijarea persoanei varstnice de catre familie sau de catre comunitate.
Reinsertia sociala si reducerea vulnerabilitatii persoanelor varstnice marginalizate a caror speranta de viata este diminuata de singuratate si de reducerea capacitatilor vitale.
Crearea unui parteneriat durabil intre administratia publica, mediul de afaceri si Biserica - factor decisiv in sprijinul initiativelor de ajutorare materiala si morala al persoanelor varstnice aflate in dificultate.
 
Obiective specifice:
 
Finalizarea constructiei corpului nou al Asezamantului Social-Filantropic, situat in curtea Bisericii Tuturor Sfintilor, din str. Toamnei nr. 92, Sector 2 - Bucuresti, constructie realizata pe trei nivele (p + 2 etaje).
Asigurarea dotarilor necesare functionarii, prin mobilarea camerelor, grupurilor sanitare, cabinetului medical, salii de mese, camerei frigorifice si a depozitului.
Extinderea capacitatii totale a Asezamantului Social-Filantropic la 30 de locuri si asigurarea serviciilor de ingrijire socio-medicala si spirituala.
Accesul unui numar de 25 de persoane varstnice din parohie - imobilizate sau cu dificultati de deplasare - la serviciul de distribuire a hranei calde la domiciliu.
Acordarea de servicii de consiliere sociala, psihologica, familiala si spirituala.
 
Obiective permanente:
 
Cazarea permanenta a unui numar total de 30 persoane varstnice, care sunt lipsite de adapost, de resuse materiale, sau de sprijin familial si care necesita ingrijire specializata sociala.
Functionarea, la etajul 1 al cladirii, a unei cantine cu regim de cantina sociala, unde sa poata lua masa zilnica atat rezidentii gazduiti in centru, cat si un numar de alti 25 de asistati cu hrana calda la domiciliu, persoane varstnice, care locuiesc in apropierea asezamantului, se deplaseaza greu si care sunt lipsite de resurse materiale.
Functionarea unui serviciu de consiliere sociala, psihologica, spirituala si familiala pentru persoane varstnice.
Asigurarea serviciilor funerare gratuite pentru rezidentii Asezamantului Social-Filantropic.

 

PROIECT "TOIAGUL INFRUNZIT"

 ADRESA: Parohia Precupetii Vechi, Biserica Tuturor Sfintilor, str. Toamnei nr.92, sect. 2, Bucuresti, ROMANIA
TEL.: +(4021) 211 76 25 EMAIL: prtudorghe@parohia-precupetii-vechi.ro
CONT LEI: RO87RNCB5017000008750001 TITULAR: Parohia Precupetii Vechi BANCA: B.C.R. - Stefan cel Mare
CONT EURO: RO34VBBU2511SM000328 2701 TITULAR: Parohia Precupetii Vechi BANCA: VOLKSBANK Romania, Agentia SMB - Bucuresti CODUL SWIFT: VBBU ROBU