Sfintii Mari Imparati Constantin si Elena – 21 mai 2007

 

 

 

CORALA "NICOLAE ISTRATI" A DAT RASPUNSURILE DIN STRANA

 

Credinciosii Parohiei Precupetii Vechi, printre care si rezidentii Asezamantului Social, avut bucuria de a asculta corala  Bisericii Sfantul Ioan Botezatorul din Bucuresti cu prilejul oficierii Sfintei Liturghii. Doamna profesoara Suzana Ionescu, membra a coralei, a consemnat in articolul prezentat mai jos impresiile sale.

 

Inima stie intotdeauna adevarul

Cu noi este Dumnezeu

 

de prof. Suzana Ionescu

 

Undeva, in Bucuresti, pe o straduta ce poarta numele genialului poet national Eminescu, se afla o minunata biserica cu o larga si impunatoare deschidere spre lumina, credinta si speranta, Parohia Precupetii Vechi, Biserica Tuturor Sfintilor, avand ca preot paroh pe parintele Tudor Gheorghe, care, alaturi de alti preacucernici preoti, alaturi de autoritati au impus biserica printre cele mai frumoase edificii religioase din tara.

La cativa pasi de de biserica, prin grija Celui Atotputernic si a slujitorilor Lui, se afla Asezamantul Social-Filantropic „Acoperamantul Maicii Domnului” pentru care autorii acestui asezamant au pus pricepere, credinta si dragoste pentru cei batrani aflati in necazuri si nevoi.

Intre marile sarbatori de peste an a fost si sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena, la care corala „Nicolae Istrati” a Bisericii Sfantul Ioan Botezatorul din Bucuresti, condusa de distinsul profesor de muzica Nicolae Istrati, dirijorul coralei, a dat raspunsurile sfintei liturghii din ziua respectiva.

Neuitate sunt cantarile religioase ale compozitorilor de prima marime Nicolae Lungu, Popescu-Branesti, Nicolae Velea si altii; aceste cantari au contribuit, dupa afirmatiile preotului, care a tinut o interesanta si documentata predica la marea sarbatoare, la sensibilizarea constiintelor participantilor si tuturor enoriasilor bisericii.

Am inteles cu totii ceea ce exprima frumoasa cantare psaltica „Cugetul meu”, caci, in adevar,

 

Cugetul meu este sus,

Sus in cer,

Unde vesnic plutesc ingerii,

Acolo este fericirea,

Caci asa a lasat Domnul sfant.

 

Pe orice om de buna credinta il electrizeaza si il determina sa ia atitudine ferma impotriva aberatiilor, ideilor nesanatoase pe care productii literare de duzina precum „Evanghelistii”, „Evanghelia dupa Iuda”, „Codul lui Da Vinci” si alte scenarii „chipurile” literare si cinematografice le promoveaza si care, pur si simplu, se opun cu buna stiinta adevarului biblic, cunoscut si marturisit de Cartea Cartilor „Sfanta Scriptura”.

 

21 mai 2007