Luni 27 Iunie 2005

 

La Biserica Precupetii Vechi

Asezamantul social "Acoperamantul Maicii Domnului"

Ieri, in ziua de Duminica Tuturor Sfintilor, la Biserica Precupetii Vechi (din str. Toamnei 92), al carui hram este chiar aceasta sarbatoare, a fost inaugurat asezamantul social "Acoperamantul Maicii Domnului". In acest asezamant de tip rezidential pentru varstnici sunt gazduite in prezent 18 persoane, urmand ca pana in septembrie, prin extinderea capacitatii, sa poata primi 30 de persoane.
Aici, oameni batrani, ramasi singuri, in situatii de supravietuire extrem de critice, si-au gasit un adapost civilizat pentru zilele pe care le mai au de trait. Prin grija parintelui paroh, preotul Tudor Gheorghe, prin contributia enoriasilor si cu sprijinul Primariei sectorului 2 s-a construit o cladire cu parter si doua etaje, unde, in camere de cate doua si trei paturi, sunt gazduiti batranii. La parter se afla o sufragerie spatioasa mobilata in stil clasic, cu icoane mari pe pereti, astfel incat acest loc unde batranii iau masa sa le creeze un sentiment de siguranta si ocrotire.
Asezamantul social "Acoperamantul Maicii Domnului" mai asigura mese calde, asistenta medicala si alte ajutoare pentru inca aproximativ 50-60 persoane care vin la centru duminica sau in cursul saptamanii, iar pentru alte 25 de familii cu persoane nedeplasabile asigura de trei ori pe saptamana pachete cu alimente. Cu prilejul inaugurarii a avut loc o slujba de cinstire oficiata de Preafericitul Patriarh Teoctist si un sobor de preoti, slujba la care a asistat si primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, alaturi de numerosi enoriasi, clerici, ziaristi etc.
Mentionam ca, in conformitate cu datele statistice, 70% din batranii care traiesc in Bucuresti sunt saraci, fara adapost sau bolnavi.
_________________________________________________________
Un articol de Adina Stefan